Γλυκιά κολοκυθόπιτα με μήλα και κανέλα…


?Γλυκιά κολοκυθόπιτα με μήλα και κανέλα?
– 1 1/4 κιλού κολοκύθα
– 1 1/2φλ. γάλα
– μια πρέζα αλάτι
– 250γρ. κουλουράκια κανέλας
– 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
– 2κ.σ. ζάχαρη
– 1κ.γλ. κανέλα
– 3κ.σ. κονιάκ
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– 1 μήλο, καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
– 1κ.σ. βούτυρο
– ζύμη τάρτας προψημένη στο ταψί
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφαιρούμε τους σπόρους από την κολοκύθα και αφού την κόψουμε σε κομμάτια, αφαιρούμε τη φλούδα. Κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτά φετάκια. Βάζουμε τα φετάκια σε πιρέξ, περιχύνουμε με το γάλα και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να απορροφήσει το γάλα. Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα κουλουράκια. Βάζουμε την κολοκύθα σε μπλέντερ και τη λιώνουμε. Καθώς δουλεύει το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, κρατώντας 1/4 του φλιτζανιού, το αυγό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ξυσμένο μήλο, ανακατεύοντας για να ενσωματωθεί. Γεμίζουμε με το μείγμα της κολοκύθας την ψημένη ζύμη, πασπαλίζουμε με τα μπισκότα που φυλάξαμε και βάζουμε πάνω κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα, ανάλογα με το ύψος του γλυκού, μέχρι να έχει σχεδόν πήξει ως το κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε την κολοκυθόπιτα.
Παραλλαγή:
Μπορούμε να ψήσουμε την κολοκυθόπιτα και χωρίς ζύμη. Βουτυρώνουμε καλά πυρίμαχο σκεύος, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το πασπαλίζουμε πάνω με τα μπισκότα που φυλάξαμε. Βάζουμε κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες και να έχει σχεδόν πήξει ως το κέντρο. Καλή επιτυχία!

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με μήλα και κανέλα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *