Εκμέκ κανταΐφι…


?Εκμέκ κανταΐφι ?
Υλικά
– 1 πακέτο κανταΐφι
– 60γρ. τριμμένη φρυγανιά
– 200γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
– 1/2κ.σ. κανέλα
– 300γρ. βούτυρο γάλακτος
– 1.200ml γάλα
– 100γρ. κορν φλάουερ
– 200γρ. ζάχαρη
– 4 αυγά
– 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
– 20γρ. κονιάκ
– λίγη βανίλια
– 1 φάκελος Garni με γεύση βανίλια (σαντιγί)
Εκτέλεση:
Βάζουμε το μισό κανταΐφι σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ (24×32 εκατοστά). Ανακατεύουμε τη φρυγανιά, τα καρύδια και την κανέλα και τα απλώνουμε πάνω από το φύλλο. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, ραντίζουμε με το βούτυρο γάλακτος που έχουμε λιώσει από πριν και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λεπτά. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 5φλ. γάλα, διαλύουμε το κορν φλάουερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο και τη βανίλια και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά η κρέμα. Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και το περιεχόμενο του φακέλου Garni, χτυπώντας για 5 λεπτά. Το βάζουμε σε κορνέ και το αφήνουμε στο ψυγείο. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μείγμα κανταΐφι, προσθέτουμε το Garni σε γραμμές με τη βοήθεια του κορνέ και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και καρύδια ψιλοκομμένα και βάζουμε το εκμέκ στο ψυγείο να παγώσει. Καλή επιτυχία!

Εκμέκ κανταΐφι... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *