Ζαμπονοτυρόψωμο αφράτο!…


Ζαμπονοτυρόψωμο αφράτο!
Την συνταγή βρήκα στο διαδίκτυο και είναι στην σελίδα” Η Τρελοκουζίνα της Βασούλας.”
Υλικά
150ml χλιαρό γάλα
150ml χλιαρό νερό
150 ml σπορελαιο
1φακελακι ξηρή μαγιά
1 αυγό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
570 γρ. αλεύρι
Για τη γέμιση
200γρ. ρεγκατο τριμμένο
150γρ. γκούντα τριμμένη
150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
10 φέτες ζαμπόν
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα,νερό,μαγιά,ζάχαρη και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το σπορελαιο,αυγό, αλάτι,αλεύρι και ζυμωνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί περίπου 1ωρα. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο,ανοίγουμε φύλλο το καθένα με τον πλάστη,στρώνουμε το πρώτο σε λαδωμένο ταψί 30-32 εκ.ρίχνουμε τα τυριά και ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο,αλείφουμε με αυγό και 2κ.σ. σπορελαιο,χαράζουμε ελαφρώς και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα. Η συνταγή είναι από το διαδίκτυο.

Χρυσανθη Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ζαμπονοτυρόψωμο αφράτο!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *