Ζουμερή ζαμπονοκασερόπιτα με σάλτσα ναπολιτάνα….


Ζουμερή ζαμπονοκασερόπιτα με σάλτσα ναπολιτάνα.

Αφράτη σφολιάτα γεμισμένη με τυριά και ζαμπόν.

Υλικά
Για τη σάλτσα
500 γρ. ώριμες ντομάτες
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 γεμάτη κ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό ή
1 κ. γλυκού αποξηραμένο
1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι.

Βάλτε όσο σάλτσα σας αρέσει ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε να είναι παρουσία της
στην πίτα.

Για την πίτα
2 φύλλα σφολιάτας
300 κασέρι
200 γρ. μοτσαρέλα
250 γρ. ζαμπόν σε φέτες
Λίγο βούτυρο για επάλειψη του ταψιού και της επιφάνειας
της πίτας

Το είδος των τυριών καθώς και η ποσότητα εξαρτάται από το προσωπικό σας γούστο οπότε προσαρμόστε τα ανάλογα

Εκτελεση

Για τη σάλτσα
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τις ντομάτες πολτοποιημένες, το βασιλικό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την πίτα
Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο. Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε τη σάλτσα.
Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν και τα τυριά.
Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το κλείνουμε γύρω γύρω και αλείφουμε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200C στις αντιστάσεις ή στους 160C στον αέρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή επιτυχία!

Νανά…cookeatup

Ζουμερή ζαμπονοκασερόπιτα με σάλτσα ναπολιτάνα.... 1
Ζουμερή ζαμπονοκασερόπιτα με σάλτσα ναπολιτάνα.... 2
Ζουμερή ζαμπονοκασερόπιτα με σάλτσα ναπολιτάνα.... 3
Ζουμερή ζαμπονοκασερόπιτα με σάλτσα ναπολιτάνα.... 4


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *