Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο με πολίτικο ρύζι…


1
1 point

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο με πολίτικο ρύζι?

Υλικά?

Για το μοσχάρι:
2 κιλά μοσχάρι χτένι ή ποντίκι
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 φύλλο δάφνης
100 ml λευκό κρασί
Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
1 κύβος ζωμού λαχανικών ή βοδινού
Αλεύρι για πασπάλισμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

Για το πολίτικο ρύζι?
2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
3 φλιτζ. νερό
20 γραμμ. βούτυρο παγωμένο
Αλάτι
6 τεμάχια φιδέ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος
1½ φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
½ φλιτζ. μαύρη σταφίδα
1/3 φλιτζ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

Διαδικασία?

Κόβετε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια (5 εκ. περίπου) και σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι, τοποθετείτε τα κομμάτια μοσχάρι, αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με αλεύρι. Αυτό βοηθάει τη σάλτσα σας να δέσει.

Σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές και αφαιρείτε από την κατσαρόλα βάζοντάς το σε ένα πιάτο. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, το καρότο σε κομμάτια και, όταν σοταριστούν, προσθέτετε το μοσχάρι, τη δάφνη, τον ζωμό και σβήνετε με κρασί και τον χυμό από τα λεμόνια.

Προσθέτετε περίπου 1½ λίτρο νερό. Αφήνετε να βράσει σκεπασμένο με καπάκι σε δυνατή φωτιά για 45 λεπτά και έπειτα χαμηλώνετε λίγο σιγοβράζοντας για 1 ώρα περίπου ακόμα. Ανά διαστήματα κοιτάζετε αν χρειάζεται να προσθέσετε νερό. Τέλος, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.

Για το πολίτικο ρύζι? Πλένετε καλά το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό. Βάζετε το ρύζι, το νερό, το βούτυρο σε κομματάκια και το αλάτι σε μια κατσαρόλα, σκεπάζετε με το καπάκι. Βάζετε σε δυνατή φωτιά και, όταν βράσει, ανακατεύετε και χαμηλώνετε την εστία σας στο ελάχιστο. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και από πάνω βάζετε το καπάκι. Αφήνετε το ρύζι για 16 λεπτά χωρίς να ανοίξετε το καπάκι.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και την αφήνετε σκεπασμένη για 5 λεπτά. Ανοίγετε και το αφρατεύετε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Σε ένα τηγάνι βάζετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος και καβουρδίζετε τον φιδέ που τον έχετε σπάσει σε κομμάτια. Οταν πάρει καφέ χρώμα, προσθέτετε τον ζωμό. Οταν μαλακώσει ο φιδές, προσθέτετε τις σταφίδες και, τέλος, το κουκουνάρι!
Καλή Σας Επιτυχία ?

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο με πολίτικο ρύζι... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

1
1 point

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *