Κέικ κλασσικό !!!…


Κέικ κλασσικό !!!
Έφτιαξα ένα αποτυχημένο και ένα ευτυχώς υπέροχο!! 🧿ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ 🧿Τι να πω ………40 χρόνια φούρναρης………που λέει ο λόγος και πρώτη φορά μου συμβαίνει!!!!Μα με κέικ αποτυχία ?????
Έφτιαξα το πρώτο κέικ, φούσκωσε πολύ …..μάλιστα παραφούσκωσε ,χάρηκα πολύ, λέω έγινε τέλειο!!!!
Κόβω για να δώσω στα εγγονάκια μας να φάνε για απογευματινό σνακ και τι να δώ………στη βάση του κέικ μια λωρίδα άψητη σαν ζυμάρι…….τι να πω δεν ξέρω δεν μου έχει ξανατύχει!!!!Τι να κάνω,αυτό το κέικ δεν μπορούν να το φάνε τα παιδάκια μας ούτε να το πάρουν μαζί τους στο σχολείο, ανασκουμπώνομαι πάλι, ετοιμάζω τα υλικά και πήγα να φτιάξω δεύτερο κέικ !!!Έγινε τέλειο!!

Αφράτο , βελούδινο με υπέροχη γεύση !!
Γράφω τη συνταγή φίλοι μου όπως ακριβώς την κάνω εγώ .
Υλικά :
5 μεγάλα αυγά
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Ένα και ένα τέταρτο του φλυτζανιου του τσαγιού γάλα φρέσκο πλήρες
250 γρ βούτυρο Lurpak ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
3 σταγόνες βανίλια υγρή (εγώ βάζω εκχύλισμα φυσικής βανίλιας και γι’αυτό βάζω τόσο λίγη. Αν βάλετε αυτή την υγρή βανίλια που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ θα βάλετε 1 κουταλάκι του γλυκού)
500 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο που φουσκώνει μόνο του.
Ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ελάχιστο αλάτι.

100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε 4 με 5 κουταλιές καυτό γάλα .

Πως φτιάχνουμε το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ ή σε σύρμα χειρός χτυπάμε το μαλακό βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις τη κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να ενσωματωθεί συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε ένα ένα στο μίξερ μέχρι να τα βάλουμε όλα και συνεχίζουμε το χτύπημα ώστε να ενσωματωθούν.

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ

Χαμηλώνουμε την ένταση της ταχύτητας και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ, ενσωματώνουνε και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα αέρινο ομοιογενές μείγμα για το κέικ βανίλια σοκολάτα.Στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια.

Προσοχή δεν θέλει πολύ χτύπημα από τη στιγμή που θα μπει το αλεύρι, απλά να ενσωματωθούν.

Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη ή πασπαλισμένη με ζάχαρη στρογγυλή φόρμα κέικ βάζουμε το μισό από το μείγμα του κέικ .
Σε ένα άλλο μπώλ αναμειγνύουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα του κέικ με τη λιωμένη κουβερτούρα και
βάζουμε σε διάφορα σημεία στη φόρμα μας με το κουτάλι το μείγμα σοκολάτας και προσέχουμε να πάει παντού.
Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ!!

Ψήνουμε για 60 με 65 λεπτά στους 160 βαθμούς!!

Αφαιρούμε από τον φούρνο το βγάζουμε στον πάγκο μας και αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.

Έπειτα αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο όταν κρυώσει τελείως πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και είναι έτοιμο το ζουμερό κέικ βανίλια Καλή επιτυχία!!!

Κέικ κλασσικό !!!... 1
Κέικ κλασσικό !!!... 2
Κέικ κλασσικό !!!... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *