Κέικ με αχλάδι…


?Κέικ με αχλάδι?
Υλικά
– 25γρ. σκούρα ζάχαρη σε χοντρά κομμάτια
– 820γρ. κομμάτια αχλαδιού σε σιρόπι (κονσέρβα)
– 225γρ. βούτυρο
– 225γρ. ζάχαρη άχνη
– 225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 4 αυγά
– 100γρ. ψίχα καρυδιών
– 2 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί για κέικ και πασπαλίζουμε με τη σκούρα ζάχαρη τα εσωτερικά του τοιχώματα και κυρίως τη βάση του. Στραγγίζουμε τα αχλάδια από το σιρόπι της κονσέρβας (το σιρόπι θα το κρατήσουμε για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα) και τα στεγνώνουμε. Απλώνουμε τα αχλάδια στον πάτο του ταψιού. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ μείγμα. Προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά ένα – ένα τα αυγά, το αλεύρι, τα καρύδια και το γάλα. Γεμίζουμε το ταψί με το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, στην πάνω θέση του φούρνου. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε το σιρόπι αχλαδιού σε ένα κατσαρολάκι για 5 – 10 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το κέικ και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο και συνοδεύεται με κρέμα. Καλή επιτυχία!

Κέικ με αχλάδι... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *