Κέικ με επικάλυψη καραμέλα και φουντούκια…


?Κέικ με επικάλυψη καραμέλα και φουντούκια?
Υλικά
– 2φλ. φαρίνα
– 250γρ. κουβερτούρα
– 250γρ. λευκή σοκολάτα
– 12 ξερά βερίκοκα
– 1φλ. τριμμένη καρυδόψιχα
– 1φλ. φουντούκια ψιλοκομμένα
– 1/2φλ. ζάχαρη
– 6 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 φακελάκι topping ζαχαροπλαστικής (επίστρωση γαρνιτούρας) με γεύση καραμέλα
– αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα του κέικ
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη λευκή σοκολάτα και τα ξερά βερίκοκα. Χτυπάμε τα ασπράδια για λίγα λεπτά και όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στη μαρέγκα σταδιακά την τριμμένη καρυδόψιχα και τη φαρίνα, ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και ρίχνουμε μετά την κουβερτούρα, τη λευκή σοκολάτα και τα βερίκοκα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε το topping καραμέλας στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια. Καλή επιτυχία!

Κέικ με επικάλυψη καραμέλα και φουντούκια... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *