Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη…


?Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη?
Υλικά
– 400γρ. αμύγδαλα λευκά σε σκόνη
– 250γρ. βούτυρο
– 250γρ. ζάχαρη
– 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
– 250γρ. κουβερτούρα (περίπου 55% κακάο)
– 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό που βράζει, φροντίζοντας ώστε το μπολ να μην ακουμπάει το νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22-24εκ. Χτυπάμε στο μίξερ, τους κρόκους με 200γρ. από τη ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Αδειάζουμε το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και το το ρούμι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλένουμε και στεγνώνουμε εντελώς τον κάδο του μίξερ, όπου ρίχνουμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη. Τα χτυπάμε, με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Καλή επιτυχία!

Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *