Κανταίφι


Κανταίφι
Υλικά
1/2 κιλό κανταίφι
1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα καρύδια
1/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
3 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/4 κούπας ζάχαρη
500γρ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο
Για το σιρόπι:
3+1/2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα γλυκόζη
2 κούπες νερό
2 ξύλα κανέλας και φλούδα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Ξεδιπλώνουμε το κανταίφι, το ξάνουμε πολύ καλά και το κόβουμε στη μέση. Παίρνουμε μια λωρίδα και στην άκρη της βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα των καρυδιών.
Τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, βάζοντας δίπλα δίπλα τα κανταίφια μας (γιατί στο ψήσιμο μαζεύουν). Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο-λίγο το λιωμένο βούτυρο πάνω στα κανταίφια για να βουτυρωθούν καλά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.
Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει.
Όταν είναι έτοιμο το κανταίφι μας, το σιροπιάζουμε ρίχνοντας με κουτάλι λίγο-λίγο το σιρόπι, να σιροπιαστούν καλά. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και δεν καλύπτουμε το ταψί για να είναι σιροπιασμένο και τραγανό το κανταίφι μας.

Κανταίφι 1

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *