ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ…


ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
& ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ
Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσιο άπαχο κιμά 2 φορές περασμένο από την μηχανή
1 κρεμμύδι κόκκινο γλυκό
2 αυγά
60 γρ. νιφάδες βρόμης ( 4 κουτ. σ.)
30 γρ. ελαιόλαδο (2 κουτ. σ.) + για το τηγάνι
1 πρεζα δυόσμο
1 πρεζα ρίγανη
1 πρεζα θυμάρι
Αλάτι – Πιπέρι
Για το ντιπ φέτας:
150 γρ. φέτα
6 γρ. φρέσκο δυόσμο, ( 2 κλωναράκια) η 1 πρεζα ξερό
30γρ. κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο ( 2 κουτ. σ.)
75 γρ. γάλα (5 κουτ. σ.)
Ξύσμα λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε μπολ, κάνω μια λακκούβα με την γροθιά μου, μέσα ρίχνω τον κιμά, τα αυγά, την βρόμη, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, τα βότανα, αλάτι, πιπέρι, και φορώντας το γάντι μου, πλάθω μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζω με μεμβράνη, και βάζω στο ψυγείο 30’.
Συνεχίζω με το ντιπ φέτας, βάζοντας την φέτα μέσα σε μπολ, την λιώνω με πιρούνι, προσθέτω το γάλα, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμόνι, το ελαιόλαδο, και ανακατεύω όλα τα υλικά.
Πάμε στους κεφτέδες, βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την πλάθουμε σε μπαλάκια ομοιόμορφα, αλείφουμε ένα ευρύχωρο, αντικολλητικο τηγάνι, με λάδι, και σε μέτρια θερμοκρασία ψητό – τηγανίζουμε, ουσιαστικά τα καφεδάκια, γυρνώντας τα με ξύλινες κουτάλες , η σιλικόνης, σείοντας κυκλικά το σκεύος τακτικά, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα, γύρω-γύρω, και να ροδίσουν.
Σημείωση:
Προσπαθώ να μην βάλω, όλους τους κεφτέδες μαζί, κάνω 2 φορές την διαδικασία, σε καθαρό τηγάνι πάντα, έχοντας έτσι το καλύτερο αποτέλεσμα.

Matula Giasirani-Μπαχάρι και κανέλα.

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *