Κλασσικό κέικ με σταγόνες σοκολάτας και εσάνς πικραμυγδάλου!!…


Κλασσικό κέικ με σταγόνες σοκολάτας και εσάνς πικραμυγδάλου!!
Το κέρασμα του απογεύματος για να συνοδεύσει το ζεστό ζεστό αχνιστό καφεδάκι μας !!!!!! Αφράτο , βελούδινο με υπέροχη γεύση !!!!!!Καλό απόγευμα!!!.
Γράφω τη συνταγή φίλοι μου όπως ακριβώς την κάνω εγώ .
Υλικά :
5 μεγάλα αυγά
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, κανονικά η συνταγή θέλει 2,5 φλυτζάνια ζάχαρη, εγώ κόβω ζάχαρη και βάζω λιγότερη, εσείς μπορείτε να βάλετε όση ζάχαρη θέλετε!!!.
270 γραμμάρια γάλα πλήρες φρέσκο ή ένα φλυτζάνι του τσαγιού και ακόμη 1/3 γάλα .
250 γραμμάρια βούτυρο Lurpak ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου ,εγώ βάζω πολλές και το φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας, εσείς βάλτε ότι βούτυρο θέλετε, όχι όμως μαργαρίνη για καλλίτερη γεύση και υφή!!!
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κρεμόριο,το κρεμόριο αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα και διατηρεί τον όγκο ( το βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία ή στα μαγαζιά με μπαχαρικά ή στην οδό Ευριπίδου στο κέντρο της Αθήνας. )Αν δεν έχετε κρεμόριο δεν έγινε και κάτι!!!Βάλτε δύο τρείς σταγόνες λεμόνι ή μη βάλετε τίποτε!!
3 σταγόνες βανίλια υγρή (εγώ βάζω εκχύλισμα φυσικής βανίλιας και γι’αυτό βάζω τόσο λίγη. Αν βάλετε αυτή την υγρή βανίλια που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ θα βάλετε δύο κουταλάκια του γλυκού)
3-4 σταγόνες πυκραμύγδαλου
500 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο που φουσκώνει μόνο του.
Σταγόνες σοκολάτας
Ελάχιστο αλάτι στην άκρη του κουταλιού του γλυκού
Εκτέλεση της συνταγής:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το κρεμόριο και το ελάχιστο αλάτι να γίνει μαρέγκα, όχι πολύ σφικτή. Η μαρέγκα γίνεται καλύτερη όταν τα ασπράδια είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος!!
Κρόκους μαζί με ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, όταν ασπρίσουν προσθέτω λίγο λίγο το μαλακωμένο βούτυρο, όταν τελειώσει το βούτυρο συνεχίζω 2 λεπτά το χτύπημα για να αφρατέψει το μείγμα μας!!
Ακολούθως προσθέτω τα υγρά και το αλεύρι, λίγο αλεύρι, κουταλιά κουταλιά, λίγο γάλα .Τέλος προσθέτω τη βανίλια και την εσάνς πυκραμύγδαλου, εξακολουθώ να χτυπώ στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά μας καλά καλά και σταματάω το μίξερ!! Τώρα με αργές και απαλές κινήσεις αναμειγνύω τη μαρέγκα με το υπόλοιπο μείγμα, σιγά σιγά να μην πέσει η μαρέγκα !!Ενσωματώνεις κουταλιά κουταλιά τη μαρέγκα. Οι φυσαλίδες του αέρα θέλουμε να ισομοιραστούν και να φυλακιστούν μέσα στο λιπαρό μείγμα. Αν κάνεις απότομες κινήσεις, θα βρίσκουν διεξόδους και το κέικ δεν θα φουσκώσει όσο θέλουμε.
Όταν τελειώσουμε , ρίχνουμε το μείγμα μας στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα μας( εγώ βουτυρώνω και αλευρώνω τη φόρμα μου πρίν αρχίσω να φτιάχνω το γλυκό και τη βάζω στο ψυγείο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μία ώρα!!Χαμηλή θερμοκρασία για να ψηθεί ομοιόμορφα χωρίς να καεί!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ,δεν ανοίγουμε το φούρνο μας όση ώρα ψήνουμε το κέικ μας!!!Καλή επιτυχία!!!

Κλασσικό κέικ με σταγόνες σοκολάτας και εσάνς πικραμυγδάλου!!... 1
Κλασσικό κέικ με σταγόνες σοκολάτας και εσάνς πικραμυγδάλου!!... 2
Κλασσικό κέικ με σταγόνες σοκολάτας και εσάνς πικραμυγδάλου!!... 3
Κλασσικό κέικ με σταγόνες σοκολάτας και εσάνς πικραμυγδάλου!!... 4
Κλασσικό κέικ με σταγόνες σοκολάτας και εσάνς πικραμυγδάλου!!... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *