Κοτόπουλο με παρμεζάνα και ψητές ντομάτες…


?Κοτόπουλο με παρμεζάνα και ψητές ντομάτες?
Υλικά
Για το κοτόπουλο:
– 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
– 1/4φλ. αλεύρι
– 2 1/2φλ. τριμμένη παρμεζάνα
– 3 ασπράδια
– αλάτι
– πιπέρι
– ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
– 500γρ. ώριμες ντομάτες
– 1κ.γλ. πελτέ ντομάτας
– θυμάρι
– ζάχαρη
– ελαιόλαδο
– ξίδι βαλσάμικο
– 1κ.σ. γλυκό μπούκοβο
– 1 ξερό κρεμμύδι
– 1 σκελίδα σκόρδο
– αλάτι
– φρέσκος βασιλικός
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος σε 3 λεπτές φέτες και τις πατάμε ελαφρά με το χέρι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με μισό φλιτζάνι παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του κοτόπουλου και τις περνάμε από αυτό το μείγμα. Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια, περνάμε τις φέτες του κοτόπουλου από αυτά και τις καλύπτουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Βάζουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε το κοτόπουλο από τη μία πλευρά για 2-3 λεπτά και από την άλλη το ίδιο.
Για τη σάλτσα:
Κόβουμε τις ντομάτες στα τέταρτα και τις αλατίζουμε. Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το μπούκοβο. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τις ντομάτες και τις βάζουμε στο ταψί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα βάζουμε και αυτά στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις ψητές ντομάτες. Καλή επιτυχία!

Κοτόπουλο με παρμεζάνα και ψητές ντομάτες... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *