Κοτόπουλο με πιπεριές, ελιές και πολέντα…


?️Κοτόπουλο με πιπεριές, ελιές και πολέντα?
Υλικά:
– 1 κοτόπουλο σε μερίδες
– 2 ξερά κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 4 φέτες μπέικον
– 2 κόκκινες πιπεριές (Φλωρίνης)
– 4 κολοκυθάκια
– 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
– 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
– 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
– 2κ.σ. ντοματοπελτές
– 1/2φλ. λευκό κρασί
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Για την πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού):
– 1φλ. πολέντα (κατά προτίμηση προβρασμένη)
– 1φλ. γάλα
– 1φλ. τριμμένη παρμεζάνα
– 3-4κ.σ. ελαιόλαδο
– αλάτι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και ψιλοκόβουμε το μπέικον. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμένα λαχανικά με 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί, τα ντοματάκια κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τις ελιές και το δεντρολίβανο. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζάνια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μία ωρα.
Για την πολέντα: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 3 φλιτζάνια νερό με λίγο αλάτι να βράσουν και μόλις κοχλάσει το νερό, ανακατεύουμε το γάλα με την πολέντα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 5-7 λεπτά αν η πολέντα είναι προβρασμένη ή σε άλλη περίπτωση ανάλογα με το χρόνο που γράφει στη συσκευασία. Όταν βράσει η πολέντα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε κάθε πιάτο λίγη πολέντα και σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του. Καλή επιτυχία!

Κοτόπουλο με πιπεριές, ελιές και πολέντα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *