Κουλουρια Θεσσαλονικης…


Κουλουρια Θεσσαλονικης
Ενα εχω να πω, οντως ειναι καλυτερα απο φουρνου!!
Φυσικα μπορουμε να τα κανουμε οσο λεπτα θελουμε,εμας μας αρεσουν “ψωμομενα”
Η συνταγη ειναι του livekitchen,ειναι οτι πιο ευκολο εχω κανει..
Υλικα:
Για τη ζυμη
400γρ χλιαρο νερο
8γρ ξερη μαγια
720γρ αλευρι γοχ
1κσ ζαχαρη
1,5 κγ αλατι
30γρ ελαιολαδο
Για να τα καλυψουμε :
200γρ νερο
1κσ μελι
200γρ σουσαμι
Εκτελεση:
Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε το χλιαρο νερο μαζι με τη μαγια και τη ζαχαρη,ανακατευουμε καλα ωστε να διαλυθει η μαγια,επειτα προσθετουμε το.ελαιολαδο και ανακατευουμε!!! Σιγα σιγα προσθετουμε το μισο αλευρι με το αλατι ,ανακατευουμε και ριχνουμε και το υπολοιπο αλευρι!Ζυμωνουμε καλα ωστε να γινει μια λεια ευπλαστη ζυμη!!!αναβουμε τον φουρνο στους 50 βαθμους για 1 λεπτο ,επειτα σβηνουμε και βαζουμε τη ζυμη μεσα μεχρο να διπλασιαστε(εγω τα αφησα 45λεπτα)
Διαλυουμε στα 200γρ νερο το μελι !!!βαζουμε τη ζυμη μας στην κουζινα και κοβουμε σε 11 κομματια των 100γραμμαριων!!!Τα σχηματιζουμε ,τα βουταμε στο νερο με το μελι και επειτα στο σουσαμι!!!Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 200 βαθμους για 20 λεπτα!!!!
Καλη επιτυχια ❤❤😍😍😍

Stella Emmanouil-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Κουλουρια Θεσσαλονικης... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *