?Κους – κους με γαρίδες, λαχανικά και Ρας Ελ Χανούτ?
Υλικά
– 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
– 1 ξερό κρεμμύδι
– 3 καρότα
– 3 κολοκυθάκια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 2 ντομάτες
– 250γρ. κους – κους
– 2κ.γλ. μείγμα Ρας Ελ Χανούτ
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και το σκόρδο. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Τα αλατίζουμε, ρίχνουμε τις ντομάτες και 2 φλιτζάνια νερό και βράζουμε τα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κους – κους και 1 κουταλάκι από το μείγμα ρας ελ χανούτ και βράζουμε το φαγητό για 5-7 λεπτά (αν το κους – κους είναι προμαγειρεμένο, βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία του). Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τις γαρίδες σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο με 1 κουταλάκι μείγμα ρας ελ χανούτ. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το κους – κους με τις γαρίδες.
Για το μείγμα Ρας Ελ Χανούτ:
Υλικά
– 1/2φλ. αποξηραμένα τριαντάφυλλα
– 1κ.σ. κάρδαμο
– 1κ.σ. κουρκουμά
– 1κ.σ. μακροπίπερο
– 1κ.σ. λεβάντα
– 1κ.σ. κανέλα
– 1κ.σ. κόλιαντρο
– 1κ.σ. κύμινο
– 1κ.σ. πάπρικα
– 1κ.σ. μπαχάρι
– 1κ.σ. μοσχοκάρυδο
– 1κ.σ. σκόνη τζίντζερ
– 1κ.σ. μασίς (άνθος μοσχοκάρυδου)
– 1κ.σ. μαραθόσπορο
– 1γρ. σαφράν
– 2 δαφνόφυλλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για το ρας ελ χανούτ στο μπλέντερ για να τα τρίψουμε. Φυλάσσουμε το μείγμα σε ένα καλά κλεισμένο βάζο μακριά από ζέστη και υγρασία. Καλή επιτυχία!
0 Σχόλια