Κους – κους με γαρίδες, λαχανικά και Ρας Ελ Χανούτ…


?Κους – κους με γαρίδες, λαχανικά και Ρας Ελ Χανούτ?
Υλικά
– 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
– 1 ξερό κρεμμύδι
– 3 καρότα
– 3 κολοκυθάκια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 2 ντομάτες
– 250γρ. κους – κους
– 2κ.γλ. μείγμα Ρας Ελ Χανούτ
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και το σκόρδο. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Τα αλατίζουμε, ρίχνουμε τις ντομάτες και 2 φλιτζάνια νερό και βράζουμε τα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κους – κους και 1 κουταλάκι από το μείγμα ρας ελ χανούτ και βράζουμε το φαγητό για 5-7 λεπτά (αν το κους – κους είναι προμαγειρεμένο, βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία του). Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τις γαρίδες σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο με 1 κουταλάκι μείγμα ρας ελ χανούτ. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το κους – κους με τις γαρίδες.
Για το μείγμα Ρας Ελ Χανούτ:
Υλικά
– 1/2φλ. αποξηραμένα τριαντάφυλλα
– 1κ.σ. κάρδαμο
– 1κ.σ. κουρκουμά
– 1κ.σ. μακροπίπερο
– 1κ.σ. λεβάντα
– 1κ.σ. κανέλα
– 1κ.σ. κόλιαντρο
– 1κ.σ. κύμινο
– 1κ.σ. πάπρικα
– 1κ.σ. μπαχάρι
– 1κ.σ. μοσχοκάρυδο
– 1κ.σ. σκόνη τζίντζερ
– 1κ.σ. μασίς (άνθος μοσχοκάρυδου)
– 1κ.σ. μαραθόσπορο
– 1γρ. σαφράν
– 2 δαφνόφυλλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για το ρας ελ χανούτ στο μπλέντερ για να τα τρίψουμε. Φυλάσσουμε το μείγμα σε ένα καλά κλεισμένο βάζο μακριά από ζέστη και υγρασία. Καλή επιτυχία!

Κους - κους με γαρίδες, λαχανικά και Ρας Ελ Χανούτ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *