Κρεατοχορτόσουπα με κολοκύθα…


?Κρεατοχορτόσουπα με κολοκύθα?
Υλικά
– 3 φέτες μπέικον, κομμένο σε λουρίδες (ή 250γρ. λουκάνικο πικάντικο, κομμένο σε φέτες)
– 2κ.σ. ελαιόλαδο
– 3 κόκαλα για ζωμό
– 750γρ. μοσχάρι για βραστό (κότσι, στρογγυλό κτλ.) κομμένο σε κομμάτια 5 εκ.
– 1 κουτί ντομάτες ολόκληρες, στραγγισμένες και κομμένες (κονσέρβα)
– 3 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
– 2 κρεμμύδια κομμένα
– 2 κλωναράκια σέλινο, χοντροκομμένα
– 3φλ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
– 1 κιλό κολοκύθα (σάρκα) κομμένη σε κύβους
– αλάτι
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 2-3κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε βαθιά κατσαρόλα 6 λίτρων, σοτάρουμε το μπέικον ή το λουκάνικο με το λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά. Ροδίζουμε λίγα – λίγα τα κόκαλα και τα κομμάτια κρέας. Προσθέτουμε 3 λίτρα νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και σιγοβράζουμε 2 ώρες, αφαιρώντας πότε – πότε τους αφρούς. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και τα ρεβίθια. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για άλλα 20-30 λεπτά, να μαλακώσει. Αφαιρούμε τα κόκαλα. Δοκιμάζουμε και βάζουμε αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Η γεύση της σούπας γίνεται καλύτερη την επόμενη μέρα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Προτού τη ζεστάνουμε, αφαιρούμε και πετάμε το λίπος από την επιφάνεια. Εάν είναι πολύ πηχτή, της προσθέτουμε λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό τα πιάτα. Καλή επιτυχία!

Κρεατοχορτόσουπα με κολοκύθα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *