Κυδώνι πελτέ
Υλικά?
Κυδώνια
Ζάχαρη
Νερό
Χυμό λεμονιού
Αρμπαρόριζα
Εκτέλεση?
Πλένετε τα κυδώνια, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Δένετε τα φλούδια, τις καρδιές και τα κουκούτσια σ’ ένα τουλπανάκι.
Τα βάζετε όλα, μέσα σε κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό.
Προσθέτετε μια κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού και τα βράζετε μέχρις ότου μαλακώσουν.
Απλώνετε σε τρυπητό ένα τουλπάνι και το βάζετε πάνω σε λεκάνη.
Ρίχνετε στο τρυπητό τα κυδώνια με το χυμό τους. (Στύβετε καλά το τουλπάνι με τα φλούδια και τα κουκούτσια).
Τα αφήνετε να στραγγίσουν μερικές ώρες, χωρίς να τα πιέσετε, για να μη θολώσει ο χυμός.
Βράζετε το χυμό με τη ζάχαρη και «δένετε» το σιρόπι!
Καλή Σας Επιτυχία ?
0 Σχόλια