Λαζάνια ελαφρά με σπανάκι…


?Λαζάνια ελαφρά με σπανάκι ?
Για το μείγμα μυζήθρα με σπανάκι:
– 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 300γρ. σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και καλά στεγνωμένο
– 4κ.σ. ελαιόλαδο
– 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Για τα λαζάνια:
– 1 πακέτο λαζάνια (φύλλα πάστα) που δεν χρειάζονται βράσιμο
– μείγμα μυζήθρα με σπανάκι
– 1 1/4φλ. γάλα
– 200γρ. παρμεζάνα τριμμένη
– 1κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση σπανάκι με μυζήθρα:
Σε τηγάνι και χαμηλή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας πότε – πότε, να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και το σιγοβράζουμε σκεπασμένο, ανακατεύοντάς τα πάνω – κάτω μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το λιώνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τη μυζήθρα και τα λιώνουμε μέχρι να γίνει ένας κρεμώδης πολτός.
Για τη μπεσαμέλ:
Διαλύουμε, ανακατεύοντας με σύρμα το αλεύρι στο κρύο γάλα, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, όταν δέσει βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά.
Για τα λαζάνια:
Απλώνουμε λεπτή στρώση μπεσαμέλ στον πάτο του ταψιού -κατά προτίμηση πυρίμαχο, πήλινο ή γυάλινο- και βάζουμε πάνω μια στρώση λαζάνια. Απλώνουμε πάνω μια στρώση από τη γέμιση και λίγη ακόμη μπεσαμέλ. Επαναλαμβάνουμε 5-7 φορές, ανάλογα με το σκεύος που έχουμε διαλέξει. Φροντίζουμε να τελειώσουμε από πάνω με μια καλή στρώση μπεσαμέλ, για να σκεπαστεί καλά όλο το φαγητό. (Μέχρι αυτό το σημείο μπορούμε να έχουμε έτοιμο το φαγητό 2-3 ώρες πριν, και να το διατηρήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά και κατόπιν το κόβουμε για να σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Λαζάνια ελαφρά με σπανάκι... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *