Λιγκουίνι με πικάντικο ιταλικό λουκάνικο, κολοκύθα και πεκορίνο…


?Λιγκουίνι με πικάντικο ιταλικό λουκάνικο, κολοκύθα και πεκορίνο?
Υλικά
– 2κ.σ. ελαιόλαδο
– 240γρ. πικάντικο ιταλικό λουκάνικο
– 1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
– 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
– 450γρ. κολοκύθα κομμένη σε φέτες
– 4-5 μπουκέτα μπρόκολο
– 450γρ. λιγκουίνι
– 30γρ. πεκορίνο τριμμένο
– αλάτι
– μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Κόβουμε το λουκάνικο σε κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου για 3 λεπτά και μετά το τοποθετούμε στη μια άκρη του σκεύους. Προσθέτουμε στην άλλη άκρη το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου για 5 λεπτά. Τα ανακατεύουμε με το λουκάνικο και τα αφήνουμε και αυτά στη μια άκρη του τηγανιού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1κ.σ.) στην άλλη άκρη του τηγανιού και μετά την κολοκύθα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αναμειγνύουμε με το λουκάνικο και τα κρεμμύδια, απλώνουμε το μείγμα στο τηγάνι και προσθέτουμε 1/2φλ. από το αλατισμένο νερό που βράζει. Σκεπάζουμε το σκεύος και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, περίπου για 8 λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα με το βραστό νερό τα λιγκουίνι και τα βράζουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσουν, για 8 λεπτά. Μεταφέρουμε με μια κουτάλα τα ζυμαρικά στο μείγμα της κολοκύθας, χωρίς να χύσουμε το νερό όπου έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μισό τυρί. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά al dente, περίπου για 2 λεπτά. Εάν η σάλτσα μοιάζει στεγνή, προσθέτουμε 1/4 από το νερό των ζυμαρικών. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα. Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο τυρί και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή επιτυχία!

Λιγκουίνι με πικάντικο ιταλικό λουκάνικο, κολοκύθα και πεκορίνο... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *