Λουκουμάδες με Ξινομυζήθρα…


Λουκουμάδες με Ξινομυζήθρα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τους λουκουμάδες:
1 ποτήρι ζεστό νερό

2 φακελάκια μαγιά

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

2 κ.γ. ζάχαρη

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι του χυμό πορτοκάλι

Λίγο ρακί

1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη γέμιση:
Ξινομυζήθρα

Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο

Για την επικάλυψη:
Μέλι

Τριμμένο καρύδι ή σουσάμι και κανέλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τους λουκουμάδες εκτός από το αλεύρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη να είναι μαλακή, χωρίς να κολλάει.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Πλάθουμε μπαλάκια. Ανοίγουμε την ζύμη στην παλάμη στρογγυλή. Τοποθετούμε την ξινομυζήθρα στο κέντρο και την κλείνουμε σαν ένα μπαλάκι (προσέχουμε να την καλύπτει η ζύμη). Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα, την οποία έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.
Περιχύνουμε από πάνω μέλι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή με σουσάμι και κανέλα.

ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Λουκουμάδες με Ξινομυζήθρα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *