Μακρόστενο κέικ με αχλάδια και μέλι…


?Μακρόστενο κέικ με αχλάδια και μέλι?
Υλικά
– 150γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 3/4φλ. ζάχαρη άχνη
– 1κ.σ. μπέικιν πάουντερ
– 1 πρέζα αλάτι
– 4 αυγά
– 1 3/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τα αχλάδια:
– 25γρ. ανάλατο βούτυρο
– 1 κιλό αχλάδια (όχι πολύ ώριμα)
– 2κ.σ. μέλι ανθέων (αν έχουμε συγκεκριμένα ακακίας, ακόμη καλύτερα)
– 1/4φλ. απόσταγμα αχλαδιού
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ, χτυπώντας στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες και αφράτο. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας ένα – ένα τα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ετοιμάζουμε τα αχλάδια, καθαρίζοντάς τα και κόβοντάς τα στα τέσσερα. Λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το μισό βούτυρο σε ένα φαρδύ τηγάνι και προσθέτουμε τα μισά αχλάδια. Τα αφήνουμε να ροδίσουν και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε 1κ.σ. μέλι και 2κ.σ. απόσταγμα αχλαδιού και αφήνουμε τα αρώματα να δέσουν, για άλλα 5 λεπτά. Δεν πρέπει να τα ανακατεύουμε δυνατά, γιατί θα διαλυθούν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα αχλάδια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σουρώνουμε αν έχουν βγάλει πολλά υγρά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε (ή ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί) μια μακρόστενη φόρμα 30Χ12 εκ. ή δύο φόρμες 23Χ10 εκ. Όταν τα αχλάδια κρυώσουν, τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα του κέικ και το βάζουμε στη φόρμα. Το ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 190 βαθμούς και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς, συνολικά για περίπου 1 ώρα. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το βγάζουμε από τη φόρμα. Το κόβουμε σε φέτες, εφόσον έχει κρυώσει τελείως. Καλή επιτυχία!

Μακρόστενο κέικ με αχλάδια και μέλι... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *