Μαρμελάδα ροδάκινο στον φούρνο!…


Μαρμελάδα ροδάκινο στον φούρνο!

Ροδάκινο! Ένα από τα must φρούτα του καλοκαιριού! Φτιάχνουμε εξαιρετική μαρμελάδα ροδάκινου απλά και εύκολα.

Χωρίς να είμαστε πάνω από την κατσαρόλα και να ξαφρίζουμε γιατί γίνεται μονή της στον φούρνο! Απλά ξεχάστε την και έτοιμη!

Υλικά Συνταγής

1½ κιλό ροδάκινα καθαρισμένα

900 γραμ. ζάχαρη

χυμό από 1 λεμόνι

Δείτε επίσης Μαρμελάδα λεμόνι / Μαρμελάδα μήλου / κομπόστα ροδάκινο

marmelada-rodakino-ston-foyrno

Οδηγίες
Διαλέγουμε ώριμα και σφιχτά φρούτα που να μην έχουν λιωμένα σημεία ή στίγματα στη φλούδα τους. Τα πλένουμε πολύ καλά και μετά τα ξεφλουδίζουμε.
Πολτοποιούμε τα φρούτα στο μούλτι . Βάζουμε τον πολτό σε βαθύ ταψί η γάστρα προσθέτουμε την ζάχαρη, και την βανίλια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 2-3 κουκούτσια που θα αφαιρέσουμε μετά και φλούδα από 1 ροδάκινο.
Βρέχουμε μια λαδόκολλα και σκεπάζουμε την μαρμελάδα.
Ψήνετε τη μαρμελάδα ροδάκινο στο φούρνο στους 150-160 °C για περίπου 1ωρα και 30′λεπτά έως 2 ώρες . Πότε πότε ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε το χυμό. Ανακατεύετε και ψήνετε ακόμα για 5′.
Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος.
Ποτέ μην βάλετε νερό στο ταψί. Το φρούτο και τα υγρά του είναι αρκετά για να ψηθεί σωστά η μαρμελάδα ροδάκινο στο φούρνο.
Όπως είναι καυτή, την μοιράζουμε σε καυτά αποστειρωμένα βάζα. Θα χρειαστούμε 6 βάζα των 350 γραμμαρίων. Γεμίζουμε μέχρι πάνω και σφραγίζουμε με τα αποστειρωμένα επίσης καπάκια.
Αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το καπάκι να ακουμπάει στον πάγκο και τα αφήνουμε έτσι να αποσυμπιεστούν μέχρι να κρυώσουν τελείως. Τότε, τα φιλάμε σε ντουλάπι σκοτεινό και δροσερό όλο τον χρόνο. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο μαρμελάδας, το συντηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.

Μυστικά για τέλεια σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο
Τα φρούτα πρέπει να είναι γερά, ώριμα και σφιχτά, χωρίς χτυπήματα ή μαύρα στίγματα στην επιφάνεια τους. Αφού τα πλύνουμε αφαιρούμε τη φλούδα.

Στη μαρμελάδα ροδάκινο, δεν βάζουμε κανένα αρωματικό γιατί θέλουμε να κρατήσουμε μόνο τα θεϊκά αρώματα του ροδάκινου.

Τα ώριμα φρούτα δίνουν στην μαρμελάδα το έντονο άρωμα μα και το χρώμα του φρούτου. Τα λιγότερο ώριμα φρούτα της δίνουν την υφή και την πυκνότητα.

Νερό δεν βάζουμε ποτέ σε μια μαρμελάδα που γίνεται από ζουμερά φρούτα. Το ίδιο το φρούτο έχει αρκετή υγρασία ώστε να βράσει και να δέσει.

Κρατήστε όλους τους χυμούς του ροδάκινου την ώρα που τα καθαρίζετε. Θα μείνουν στο ψυγείο με την ζάχαρη να μαριναριστούν και θα μετατραπεί η ζάχαρη σε ρευστό σιρόπι.

Μπορείτε να κάνετε μίξη ροδάκινου, γιαρμά και νεκταρινιού αν δεν έχετε όλα τα ροδάκινα. Θα γίνει τέλεια.
Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου με παραλλαγές
Συνταγές της Άσπας

Καλή επιτυχία!!!!!!

Μαρμελάδα ροδάκινο στον φούρνο!... 1
Μαρμελάδα ροδάκινο στον φούρνο!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *