ΜΙΑ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΕΤΟΙΜΟ .. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΑΝΗ…


ΜΙΑ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΕΤΟΙΜΟ .. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΑΝΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ …
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
2 δαφνόφυλλα
1 ξύλο κανέλας
1 κουτ γλ ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι – 1 κουτ γλ ζάχαρη
3 κουτ σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
80 γρ ελαιόλαδο
2-3 κουτ σούπας νυφάδες βρώμης
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι μας να γίνει διάφανο . Προσθέτουμε το σκόρδο τα καρότα και μετά τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε καλά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και την ζάχαρη . Προσθέτουμε τις ντομάτες την ζάχαρη και τα μπαχαρικά μας . Στην συνέχεια προσθέτουμε 400 γρ βραστό νερό , τον μαιντανό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά .. Προσθέτουμε τις νυφάδες βρώμης να τραβήξουν τα υγρά και αφήνουμε να κρυώσει ..
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας 28-30 εκ και στρώνουμε 2-3 φύλλα καλά βουτυρωμένα , προσθέτουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με 4 βουτυρωμένα φύλλα . Χαράζουμε την πίτα μας και την βρέχουμε ελαφρά . Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις στην δεύτερη θέση από κάτω για 60 λεπτά και ..

Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)

ΜΙΑ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΕΤΟΙΜΟ .. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΑΝΗ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *