Μπακλαβαδακια με ότι υλικά είχα στο σπίτι 😉
5 φυλλα κρούστας κομμένα σε 4 λωρίδες
Αλεσα καρυδια έβαλα μεσα 1 κουτ σουπ φρυγανιά,
1 κουταλάκι Κανέλλα, λίγο γαρυφαλλο κ λίγη ζαχαρη.
Λαδωσα τις λωρίδες (2 μαζί) Έβαλα στην άκρη από κάθε λωρίδα μια κουταλιά της σουπας καρυδια κ τυλιξα τριγωνικά λαδωσα ελαφρά παλι από πανω κ εψησα στους 180 για 15′. Σιρόπιασα σε κρυο σιρόπι κ καυτά τα μπακλαβαδάκια.
Για το σιρόπι
2 ποτηρια ζάχαρη
1.5 ποτηρι νερό
2 στικ κανέλα
3-4 γαρυφαλλο καρφάκι
Ξυσμα από μισό πορτοκάλι🍊
Valanta Papagiannopoulou-Μπαχάρι και κανέλα.
0 Σχόλια