ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΑΚΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
180 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
1 κουταλιά μπέικιν παουντερ
350 γρ αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
50 γρ Κουβερτούρα
10 γρ βούτυρο
50 γρ καρύδα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με μία σπάτουλα σιλικόνης δουλεύουμε το βούτυρο με την άχνη να λιώσει.
Κατόπιν βάζουμε το μίξερ και χτυπάμε λίγο να ασπρισει.
Προσθέτουμε τους κρόκους και τις βανίλιες.
Εχουμε ανακατέψει το μπέικιν παουντερ με το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο.
Βγάζουμε το μίξερ και δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να πάρει το αλεύρι.
Κλείνουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 με 25 λεπτά.
Παίρνουμε ζυμαράκι 28 με 30 γρ κάνουμε το σχήμα του σκαντζόχοιρου και ψήνουμε 15 με 20 λεπτά στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στην κατάψυξη 20 λεπτά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε Μπεν μαρι , με ένα πινέλο περνάμε το φαρδύ μέρος της πλάτης του σκαντζόχοιρου και γρήγορα το βουτάμε στην καρύδα για να κολλήσει, επειδή παγώνει αμέσως αφού τα βγάλαμε από την κατάψυξη.
Σε μια μικρή σακούλα ζαχαροπλαστικης βάζουμε όση σοκολάτα έμεινε, κόβουμε πολύ λίγο την μύτη και βάζουμε τα ματάκια και την μύτη.
Η συνταγή είναι από το διαδίκτυο.
Πρώτη φορά τα έφτιαξα.
Καλή επιτυχία!!
Litsa Kokkoni
ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ
0 Σχόλια