Μπιφτέκια κοτόπουλο με μοτσαρέλα και καραμελωμένα κρεμμύδια…


?Μπιφτέκια κοτόπουλο με μοτσαρέλα και καραμελωμένα κρεμμύδια?
Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
– 750γρ. κιμά κοτόπουλου
– 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
– 2κ.σ. ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, δεντρολίβανο, εστραγκόν)
– 1φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
– 2 μπάλες μοτσαρέλα
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
– 6 μέτρια κρεμμύδια
– 3κ.σ. μαργαρίνη
– 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
– 2κ.σ. μαύρη ζάχαρη
– 1/2φλ. μαυροδάφνη
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τα μπιφτέκια:
Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τα ψίχουλα του ψωμιού, τα μυρωδικά, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε στα υλικά 2-3 κουταλιές νερό και ζυμώνουμε το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Πλάθουμε και ψήνουμε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και κάθε μισό σε λεπτές λωρίδες. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τη μαργαρίνη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι και τη μαυροδάφνη. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά ακόμα. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες. Βάζουμε το τυρί πάνω στα μπιφτέκια, τα σκεπάζουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 3-4 λεπτά. Καλή επιτυχία!

Μπιφτέκια κοτόπουλο με μοτσαρέλα και καραμελωμένα κρεμμύδια... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *