Μπιφτέκια με μάραθο, μπέικον και καπνιστή πάπρικα…


?Μπιφτέκια με μάραθο, μπέικον και καπνιστή πάπρικα?
Υλικά
– 2κ.σ. μαραθόσπορο
– 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– 1/2κ.γλ. αλάτι
– 2κ.γλ πάπρικα καπνιστή
– 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
– 1 πακέτο μπέικον ψιλοκομμένο
– 6 ψωμάκια για χάμπουργκερ, φρυγανισμένα ελαφρά (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε πλάκα για ψήσιμο ή τηγάνι αντικολλητικό. Σε τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά το μαραθόσπορο και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και την πάπρικα. Βάζουμε τον κιμά και το μπέικον και ζυμώνουμε ελαφρά. Σχηματίζουμε 4 χάμπουργκερ, τα βάζουμε σε πιατέλα και κατόπιν στο ψυγείο για 1 ώρα. Ψήνουμε πάνω στην γκριλιέρα ή σε σχάρα στο τζάκι 5-6 λεπτά συνολικά, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ή περισσότερο, όσο θέλουμε. Αφήνουμε τα ψημένα μπιφτέκια 5 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, προτού να τα σερβίρουμε. Τα βάζουμε μέσα σε ψωμάκια, μαζί με το μαρινάτο κόκκινο λάχανο. Καλή επιτυχία!

Μπιφτέκια με μάραθο, μπέικον και καπνιστή πάπρικα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *