ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ…


ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Τα μπιφτέκια είναι τα αγαπημένα όλων, ζουμερά, μυρωδάτα και νοστιμότατα.Αν κρύβουν και επιπλέον νοστιμιές, τότε γίνονται σωστός πειρασμός!?

ΥΛΙΚΑ ?

?για τα Μπιφτέκια:
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 αυγό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ.γλ. αλάτι
3 πρέζες πιπέρι
½ κ.γλ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
Προαιρετικό*:
φρυγανιά τριμμένη

?για τη σάλτσα:
3 κ.σ. χυμό ντομάτας ή κέτσαπ
1 κ.γλ. ρίγανη
χυμό απο 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
1 φλ. καφέ λευκό κρασί

?για τον πουρέ πατάτας:
450 γρ. πατάτες καθαρισμένες
6 κ.σ. ζεστό γάλα πλήρες
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο κρύο
3 κ.σ. τυρί τσένταρ τριμμένο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ?

? Για να γλιτώσουμε χρόνο, φτιάχνουμε τον πουρέ όση ώρα ψήνονται τα μπιφτέκια στον φούρνο.

?Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τον μαϊντανό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό. Αν είναι το αντίθετο, τότε προσθέτω 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά.Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Στρώνουμε ενα ρηχό ταψί και ετοιμάζουμε την σάλτσα. Βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας ή κέτσαπ, το λεμόνι, τη ρίγανη, το λευκό κρασί, νερό, λάδι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το μίγμα συνεχώς. Χώρίζουμε τον κιμά σε μπαλάκια ( περίπου 12-15, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε) και πλάθουμε τα μπιφτέκια.

Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 30 λεπτά. Στα 15 λεπτά βγάζουμε απο το φούρνο το ταψί, γυρίζουμε απο την άλλη πλευρά τα ροδισμένα μπιφτέκια και ελέγχουμε αν στη σάλτσα χρειάζεται για συμπλήρωμα λίγο βραστό νεράκι, αν όχι, αφήνουμε όπως έχει!!

?ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες σε σιγανή φωτιά για περίπου 35΄-40΄, ανάλογα με το μέγεθός τους.Στραγγίζουμε καλά και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, για λίγα δευτερόλεπτα να στεγνώσουν σε πολύ σιγανή φωτιά.

Πολτοποιούμε με το πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Στη συνέχεια,προσθέτουμε λίγο λίγο σε κομματάκια το παγωμένο βούτυρο (κρατώντας 1 κομμάτι για το τέλος). Το κρύο βούτυρο στην καυτή πατάτα βοηθάει στο να πετύχουμε αυτήν τη μεταξένια υφή στον πουρέ. Ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει το βούτυρο. Τέλος, λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το ζεστό γάλα.
Ρίχνουμε το τριμμένο τσένταρ, το μοσχοκάρυδο και αλατίζουμε….

Σερβίρουμε τα ζεστά μπιφτέκια με τον πουρέ και αν θέλουμε, με μια σαλάτα εποχής? Καλή μας όρεξη!!

ΜΥΣΤΙΚΟ?

Το πολύ καλό ζύμωμα είναι απαραίτητο διότι θα κάνει τα κεφτεδάκια μας αφράτα….. και το ξύδι βοηθάει στο να γίνουν αφράτα 😉

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *