Μπουγάτσα κρέμα ..!!!!…


Μπουγάτσα κρέμα ..!!!!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας ( βηρυτού)
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για όλες τις χρήσεις
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες
250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο πρόβειο Ηπείρου
300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά 3 βανίλιες
160 gr σιμιγδάλι ψιλό!!
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο..!!
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος ,ζάχαρη το σιμιγδάλι τα αυγά χτυπημένα …ανακατεύεται σε χαμηλή φωτιά και δένετε την κρέμα κατεβάζετε και ρίχνετε μέσα 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο τις βανίλιες και αφήνετε στην άκρη… (Δεν θέλουμε η κρέμα μας να έχει πήξει πολύ ,σε περίπτωση που συμβεί αυτό αραιώσετε με λίγο γάλα επιπλέον…Αυτό το βήμα είναι και το πιο σημαντικό για να έχετε επιτυχία στην μπουγάτσα..
Σε ένα ταψί αλείφετε με το βούτυρο βάζετε ένα-ένα τα φύλλα και αλείφετε με αυτό!!! Τα μισά φύλλα μπαίνουν κάτω κάτω και τα άλλα μισά από πάνω..
Αδειάζετε την κρέμα και συνεχίζετε με τα βουτυρωμένα φύλλα.. τέλος χαράζετε την πίτα ελαφρά και το βούτυρο που σας εχει περισσέψει το ρίχνετε από πάνω και ραντίζετε με μπόλικο νεράκι όλο το ταψί… Υπολογίστε νεράκι περίπου 1 φλυτζάνι του καφέ… Αφήστε την μπουγάτσα να απορροφήσει τα υγρά της και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 σε αντιστάσεις για 50 λεπτά..!! Ρίξτε ζάχαρη άχνη και κανέλα..!!!

Gogo Samiou- Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπουγάτσα κρέμα ..!!!!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *