Μπουγάτσα…


?Μπουγάτσα ?
Υλικά
– 1 λίτρο γάλα
– 160γρ. σιμιγδάλι ψιλό
– 4 αυγά
– 2 βανίλιες
– 240γρ. μαύρη ζάχαρη
– φλούδα από ένα λεμόνι
– 1 ξυλάκι κανέλας
– 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
– 1 αυγό για να αλλείψουμε την πίτα
– κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το γάλα με την φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας. Αφού αρχίσει να βράζει το γάλα, βγάζουμε την φλούδα και το ξύλο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το οποίο ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε (σε σιγανή φωτιά) μέχρι να δέσουν τα υλικά μας. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε το μείγμα μας και στρώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο. Αλλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πίτα μας. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με κανέλα. Καλή επιτυχία!

Μπουγάτσα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *