Νηστίσιμοι Ταραμοκεφτέδες:…


Νηστίσιμοι Ταραμοκεφτέδες:
Αγιορείτικη συνταγή για τη Σαρακοστή!

Υλικά (για 8 μερίδες)
7 έως 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 έως 3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθος
Μισό ματσάκι μαϊντανός
Μαυροπίπερο
Κύμινο
Ρίγανη
250 γρ. άσπρος ταραμάς (εάν δεν έχουμε, βάζουμε κόκκινο)
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (ή τριμμένη φρυγανιά)
1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα
Λάδι για το τηγάνισμα
Προσοχή: όχι αλάτι

Εκτέλεση Σ
Μουσκεύουμε καλά το ψωμί, το στραγγίζουμε και το τρίβουμε με τα χέρια. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, αφού τους πλύνουμε πρώτα.

Βάζουμε όλα τα υλικά, δηλαδή ταραμά, ψωμί, κρεμμύδια, σκόρδα, άνηθο, μαϊντανό, μπαχαρικά καθώς και το αλεύρι, τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε κανονικά, όπως ζυμώνουμε το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό.
Κατόπιν πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά για να ψηθούν ομοιόμορφα και από μέσα και από έξω.

Νηστίσιμοι Ταραμοκεφτέδες:... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *