Ξεροτήγανα…


?Ξεροτήγανα?
Υλικά
– 3φλ. αλεύρι
– 3κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
– 4κ.σ. νερό
– 3κ.σ. λάδι
– λάδι για τηγάνισμα
– ελάχιστο αλάτι
Για το σιρόπι:
– 1φλ. μέλι
– 1φλ. ζάχαρη
– 1φλ. νερό
– καρύδια χοντροκομμένα
– σουσάμι
– κανέλα
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε 2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι με το αλάτι και το βάζουμε σε μια λεκάνη. Ανοίγουμε στο κέντρο ένα λακκάκι και ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το λάδι. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και την αφήνουμε σκεπασμένη επί μισή ώρα. Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε το φύλλο με οδοντωτό ροδελάκι σε λωρίδες μήκους 40εκ. και φάρδους 1 δακτύλου περίπου. Παίρνουμε μία-μία λωρίδα και την τυλίγουμε γύρω στα δάχτυλά μας. Αρχίζουμε με δύο δάκτυλα ενωμένα και κατόπιν περνάμε μέσα το τρίτο, το τέταρτο και το πέμπτο δάκτυλο. Έτσι θα γίνει μια ροδέλα στο μέγεθος που έχει ένα πιατάκι του καφέ. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι, βάζουμε από ένα κομμάτι κάθε φορά σε τρυπητή κουτάλα και το βυθίζουμε στο λάδι. Ψήνουμε μαζί 4-5 κομμάτια σε μέτρια φωτιά. Όταν τα ξεροτήγανα φουσκώσουν, τα βγάζουμε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα πριν να ξανθύνουν αλλά να είναι τραγανά. Για το σιρόπι: Βράζουμε επί 3 λεπτά τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό. Αφαιρούμε τον αφρό. Στη συνέχεια, βουτάμε τα ξεροτήγανα στο ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με καρύδια κομμένα, σουσάμι και κανέλα. Καλή επιτυχία!

Ξεροτήγανα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *