Παπουτσάκια με κιμά…


Παπουτσάκια με κιμά

Υλικά
5 μεγάλες μελιτζάνες αρκετά χοντρές
αλάτι-πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

Για τον κιμά
800 γρ κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 ποτηράκι κρασιού, κρασί κόκκινο
ελαιόλαδο
αλάτι, πεπέρι, δάφνη
1 κουτ. γλ ζάχαρη
2 κουτ.σ πελτέ ντομάτας

Για την μπεσαμέλ
100 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1-2 αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
λευκό πιπέρι

τριμμένη ντομάτα
τριμμένο τυρί

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες. Τις χαράσουμε με μαχαίρι. Σε ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και τις αραδιάζουμε στη σειρά. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-30 λεπτά.
Μέχρι να ψηθούν φτιάχνουμε τον κιμά χωρίς να του βάλουμε πολλά νερά. Τον θέλουμε αρκετά στεγνό. Ετοιμάζουμε και την μπεσαμέλ.
Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες αφαιρούμε λίγο από την ψημένη ψύχα τους την ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε στον κιμά.
Σε βαθύ ταψί βάζουμε λίγη ποσότητα τριμμένης ντομάτας και λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε μέσα τις μελιτζάνες τις γεμίζουμε με κιμά και από πάνω με μπεσαμέλ,(θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή στην υφή). Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους περίπου μισή ώρα. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε!!

Παπουτσάκια με κιμά... 1
Παπουτσάκια με κιμά... 2
Παπουτσάκια με κιμά... 3
Παπουτσάκια με κιμά... 4
Παπουτσάκια με κιμά... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *