Πουγκάκια θαλασσινών…


?Πουγκάκια θαλασσινών ?
Υλικά
– 300γρ. φιλέτο ψαριού
– 250γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
– 100γρ. χτένια ή ψίχα μυδιών
– 2-3κ.σ. βούτυρο
– 1κ.σ. χυμό λεμονιού
– 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– λίγο φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
– λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
– αλάτι
– πιπέρι
– 2 φύλλα σφολιάτας
Για μπεσαμέλ:
– 1φλ. γάλα
– 1κ.σ. αλεύρι
– 2κ.σ. βούτυρο
– 1/2φλ. τριμμένο τυρί (τσένταρ)
– αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθεί με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχουμε να μη σβολιάσει. Μόλις δέσει η κρέμα, ρίχνουμε λίγο αλάτι και το τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στην μπεσαμέλ. Βάζουμε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ψάρι, τις γαρίδες και τα χτένια ή μύδια. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για μερικά λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και το ψάρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Τα σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αναμιγνύουμε καλά το μείγμα των θαλασσινών με την μπεσαμέλ. Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας μας και κόβουμε το καθένα κατά μήκος και κατά πλάτος στα τρία. Βάζουμε μία μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση στη μέση κάθε κομματιού. Σηκώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα πάνω και στο κέντρο και τις ενώνουμε φτιάχνοντας ένα πουγκί. Τοποθετούμε τα πουγκιά σε λαμαρίνα ή ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία!

Πουγκάκια θαλασσινών... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *