Πρασόπιτα χωρίς φύλλο…


?Πρασόπιτα χωρίς φύλλο ?
Υλικά
– 400γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών (π.x. γκούντα, ρεγκάτο, τσένταρ)
– 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
– 200γρ. λευκά μανιτάρια
– 1κ.σ. ελαιόλαδο
– 3 αυγά
– 1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
– 1φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 3κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
– 100γρ. νερό
– 100γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα τυριά σε χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πράσο. Το ανακατεύουμε γα 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Απομακρύνουμε με ένα κουτάλι τυχόν υγρά που μπορεί να έχει. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά καλά χτυπημένα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι. Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και τελευταίο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της πρασόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Καλή επιτυχία!

Πρασόπιτα χωρίς φύλλο... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *