Ρολά σπανάκι με καπνιστό τυρί σε κανταΐφι…


?Ρολά σπανάκι με καπνιστό τυρί σε κανταΐφι?
Υλικά
– 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, με κομμένα τα χοντρά κοτσάνια
– ελαιόλαδο
– 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 300γρ. μετσοβόνε ή καπνιστό Reggato, χοντροτριμμένο
– 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι ξεπαγωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Εκτέλεση:
Πλένουμε το σπανάκι και χωρίς να το έχουμε στραγγίσει πολύ, κόβουμε σε λωρίδες περίπου 2 εκ. Σε απλωτή μεγάλη κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι και μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα φύλλα σπανάκι λίγα – λίγα και ανακατεύουμε να μαραθούν, προσθέτοντας κι άλλα καθώς μένει χώρος στην κατσαρόλα/στο τηγάνι. Οταν βάλουμε όλα τα χόρτα και μαραθούν, προσθέτουμε το πιπέρι. Δυναμώνουμε τη φωτιά να στεγνώσουν τα χόρτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγουμε το κανταΐφι και το χωρίζουμε στα δύο. Το βρέχουμε με ελαιόλαδο και με τα δάχτυλά μας το απλώνουμε να πάει παντού. Βάζουμε το μισό σε μια επιφάνεια για να σχηματίσουμε παραλληλόγραμμο. Βάζουμε πάνω στο κανταΐφι το μισό σπανάκι και το μισό από το τυρί. Γυρίζουμε σε ρολό, πιέζοντας για να κλείσουμε μέσα στο κανταΐφι τη γέμιση. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο, με την ένωση προς τα κάτω. Φτιάχνουμε ένα ακόμη ρολό με το υπόλοιπο κανταΐφι, σπανάκι και τυρί. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή περισσότερο, μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, και κατόπιν κόβουμε σε ροδέλες για να σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Ρολά σπανάκι με καπνιστό τυρί σε κανταΐφι... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *