ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΥΓΑ…


ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΥΓΑ

ΥΛΙΚΑ ?

Για το ρολό κιμά:

✓ 700 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
✓ 100 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
✓ 2 κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι
✓ 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο μούλτι
✓ 1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
✓ 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
✓ 1 αυγό φρέσκο
✓ 1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
✓ 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
✓ ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
✓ ¼ κουτ. γλυκού κάρυ
✓ ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
✓ αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
✓ 5 αυγά βρασμένα, σφιχτά
✓ ½ κρασοπότηρο κρασί
✓ ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο

Για το ρύζι:

✓ 1 κούπα ρύζι πιλάφι
✓ 2,5 κούπες νερό
✓ λίγο λάδι
✓ αλάτι
✓ πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ?

➲ Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το γάλα και το λάδι.
Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το ψωμί, τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄.

➲Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί και απλώνουμε τον κιμά σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο (ή οβάλ) που να χωράει και να σκεπάζει τα αυγά της γέμισης.
Βάζουμε τα αυγά στο κέντρο του ορθογωνίου σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο.

➲Τυλίγουμε προσεχτικά το ρολό, ανασηκώνοντας πρώτα τη μια πλευρά του ορθογωνίου (οβάλ) και έπειτα την άλλη, φέρνοντάς τες πάνω από τ᾿ αυγά και πιέζουμε με τα χέρια μας στα πλάγια το ρολό, για να του δώσουμε σχήμα.

➲Ενώνουμε τις δυο πλευρές και με τα χέρια μας, στρώνουμε την επιφάνεια του ρολού, ώστε να γίνει ομοιόμορφο και ισόπαχο.Το περιχύνουμε με το λάδι και τέλος, ρίχνουμε το κρασί σε μια άκρη.

➲Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 55 λεπτά ⏱μέχρι να είναι έτοιμο το ρολό.
Κόβουμε ?το ρολό προσεχτικά σε φέτες και σερβίρουμε με το ρύζι?.

⚠️ Για να σιγουρευτούμε ότι το ρολό μας ψήθηκε μέχρι μέσα, το τρυπάμε στο κέντρο του. Αν το υγρό που θα βγει είναι διάφανο, τότε είναι έτοιμο!!

Ετοιμάζουμε το ρύζι

➲Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι, λάδι και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο.

➲Αφού βράσει κλείνουμε την εστία και το αφήνουμε για λίγο σκεπασμένο. Σερβίρουμε ζεστό…

? Καλή επιτυχία & καλή μας όρεξη ?

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΥΓΑ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *