Σάμαλι πολίτικο…


?Σάμαλι πολίτικο?
Υλικά
– 1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
– 2 1/2φλ. ζάχαρη
– 3κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
– 1 1/2φλ. γάλα
– 100γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
– ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι:
– 3φλ. ζάχαρη
– 4φλ. νερό
– χυμός ενός λεμονιού
– 1 φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μία μικρή λεκάνη όλα τα υλικά, εκτός από αυτά που είναι για το σιρόπι. Τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να δημιουργηθεί κρούστα από πάνω. Για το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη και τη μαστίχα και προς το τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Χαράζουμε ελαφρά το γλυκό με ένα μαχαίρι και μετά το περιχύνουμε με το σιρόπι. Το σάμαλι πρέπει να ποτίσει καλά με το σιρόπι και να κοπεί ύστερα από αρκετές ώρες ή και την επόμενη μέρα. Καλή επιτυχία!

Σάμαλι πολίτικο... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *