?Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα?
Υλικά
– 800ml νερό
– 400γρ. ζάχαρη
– 200ml ελαιόλαδο
– 400γρ. σιμιγδάλι χοντρό
– 250γρ. κουβερτούρα τριμμένη
– λίγη κανέλα (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση:
Αρχικά, ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια για 5 λεπτά με μία ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μη μας καεί το σιμιγδάλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα το νερό και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για 10 -15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί ο χαλβάς (το μείγμα μας θα πρέπει να έχει γίνει σαν μια πηχτή “λάσπη”). Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την τριμμένη σοκολάτα. Αν θέλουμε να πετύχουμε μια διχρωμία, ανακατεύουμε τη σοκολάτα στη μισή μεριά της κατσαρόλας. Σερβίρουμε το χαλβά σε φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια και το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα (αν θέλουμε). Καλή επιτυχία!
0 Σχόλια