Σουβλάκι κοτόπουλο με γιαούρτι και ινδικά μπαχαρικά…


?Σουβλάκι κοτόπουλο με γιαούρτι και ινδικά μπαχαρικά?
Υλικά
– 1 κιλό φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
– 2φλ. στραγγιστό γιαούρτι
– 2κ.σ. αμυγδαλόψιχα
– 1κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1/2κ.γλ. κουρκουμά
– 1/2κ.γλ. κύμινο
– 1/2κ.γλ. κόλιαντρο
– λίγο κάρδαμο
– 1 δαφνόφυλλο
– 5-6κ.σ. ελαιόλαδο
– 1κ.γλ. πικάντικη πάπρικα
– αλάτι
– ψητές αραβικές πίτες (για το σερβίρισμα)
Για τη συνοδευτική σάλτσα:
– 1φλ. στραγγιστό γιαούρτι
– 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
– 2-3κ.σ. ελαιόλαδο
– 1κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
– αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, την αμυγδαλόψιχα, το τζίντζερ, το δαφνόφυλλο και τα υπόλοιπα υλικά. Πολτοποιούμε το μείγμα και το αλατίζουμε. Βάζουμε σε ένα ταψί τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή και περισσότερο, για να αναπτυχθούν περισσότερο τα αρώματα. Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε καλαμάκια για σουβλάκια και τα ψήνουμε στη ψησταριά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Για την συνοδευτική σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη ντομάτα, το δυόσμο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα σουβλάκια κοτόπουλου. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με ψητές αραβικές πίτες. Καλή επιτυχία!

Σουβλάκι κοτόπουλο με γιαούρτι και ινδικά μπαχαρικά... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *