Σούπα με γιουβαρλάκια κοτόπουλου…


?Σούπα με γιουβαρλάκια κοτόπουλου ?
Υλικά
– 300γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
– 2κ.σ. κουκουνάρι
– 1/2φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
– 1 αυγό
– 1/2φλ. αλεύρι
– 1 πράσο
– 2 καρότα
– 2 κλωναράκια σέλινο
– 2 κολοκυθάκια
– 1 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
-1/2φλ. κρέμα γάλακτος
– 3κ.σ. χυμό λεμονιού
– 1κ.σ. κορν φλάουερ
– λίγη τριμμένη παρμεζάνα
– λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι και τον κρατάμε στην άκρη για να τον χρησιμοποιήσουμε στο τέλος. Βάζουμε στον μπλέντερ το φιλέτο του κοτόπουλου, το κουκουνάρι, τα ψίχουλα του ψωμιού, το ασπράδι του αυγού, λίγο αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιούμε το μείγμα και αν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγα ψίχουλα ακόμη. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το πράσο, τα καρότα, το σέλινο και τα κολοκυθάκια. Τα βράζουμε με το ζωμό σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγα – λίγα κάθε φορά τα γιουβαρλάκια. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τον κρόκο που κρατήσαμε, το κορν φλάουερ και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα και ρίχνουμε πάνω τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Καλή επιτυχία!

Σούπα με γιουβαρλάκια κοτόπουλου... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *