Σούπα με καπνιστή πέστροφα…


?Σούπα με καπνιστή πέστροφα?
Αυτή η σούπα είναι βασισμένη στην κλασική σκοτσέζικη σούπα «Cullen Skink» που περιέχει καπνιστό βακαλάο αντί για πέστροφα και πατάτες που έχουν σιγοβράσει σε γάλα δίνοντας έτσι μια ελκυστική κρεμώδη υφή.
Υλικά
– 250γρ. καπνιστή πέστροφα
– 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
– 1 φύλλο δάφνης
– 350ml γάλα
– 350ml νερό
– 400γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
– 1 πράσο ψιλοκομμένο σε τετράγωνα
– 30γρ. βούτυρο
– 50ml κρέμα γάλακτος
– 10γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε την καπνιστή πέστροφα με την πέτσα προς τα πάνω σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το γάλα και το νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το ψάρι μέσα για αλλά 10 λεπτά. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τις πατάτες και το πράσο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό εάν δούμε ότι στεγνώνουν πολύ). Βγάζουμε το ψάρι προσεκτικά από το γάλα να μη μας διαλυθεί, το καθαρίζουμε από την πέτσα και τα κόκαλα καθώς το χωρίζουμε σε μεγάλες μπουκιές. Περνάμε το γάλα από λεπτό σουρωτήρι, καθαρίζουμε την κατσαρόλα και τοποθετούμε το γάλα πάλι μέσα. Προσθέτουμε το μισό από το μείγμα με τις πατάτες και τα πράσα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο, τη βάζουμε στο μίξερ και την πολτοποιούμε. Τη μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις υπόλοιπες πατάτες, το πράσο και το καθαρισμένο ψάρι. Για να σερβίρουμε τη σούπα, τη ζεσταίνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό, πιπέρι και λίγο αλάτι. Καλή επιτυχία!

Σούπα με καπνιστή πέστροφα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *