Σούπα με ρεβίθια και ισπανικό λουκάνικο τσορίθο…


?Σούπα με ρεβίθια και ισπανικό λουκάνικο τσορίθο?
Υλικά
– 200γρ. ξερά ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς στο νερό
– 2κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
– 1 γλυκοπατάτα (200γρ. περίπου) κομμένη σε μικρούς κύβους
– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1κ.γλ. τριμμένο κύμινο
– 1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
– 1κ.γλ. μέλι
– 1κ.σ. μουστάρδα
– 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
– 70γρ. κραμπολάχανο (πράσινο σγουρό λάχανο), κομμένο σε λεπτές λωρίδες
– 100γρ. ισπανικό λουκάνικο τσορίθο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για 1 – 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε στην άκρη. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Βάζουμε το κύμινο και μαγειρεύουμε για μισό λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τη ντομάτα, το μέλι και τη μουστάρδα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι ντομάτες. Βάζουμε το ζωμό και το λάχανο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία. Όταν αρχίσει να βράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ισπανικό λουκάνικο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Καλή επιτυχία!

Σούπα με ρεβίθια και ισπανικό λουκάνικο τσορίθο... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *