Σπανάκι με μπέικον και σκόρδο σε σάντουιτς…


?Σπανάκι με μπέικον και σκόρδο σε σάντουιτς?
Υλικά
– 1 1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο με κομμένα τα χοντρά κοτσάνια
– 3 χοντρές φέτες μπέικον κομμένες σε λεπτές λωρίδες
– ελαιόλαδο
– 1 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1/2 έως 1κ.γλ. μπούκοβο ή ξερό κόκκινο πιπέρι (ο,τι προτιμάμε)
– 1/2φλ. λευκό κρασί
– 1/2φλ. ζωμό λαχανικών ή κότας
– 1φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1/2φλ. σταφίδες
– 1φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
– 1 1/2φλ. κατίκι (τυρί από αιγοπρόβειο γάλα) ή στραγγιστό γιαούρτι (προαιρετικά)
– αλάτι
– πιπέρι μαύρο
– 4 ατομικά ψωμάκια ολικής, τσιαπάτα (ιταλικό λευκό ψωμί) ή φέτες ολικής για σάντουιτς
Εκτέλεση:
Πλένουμε το σπανάκι και χωρίς να το στραγγίσουμε πολύ, κόβουμε σε λωρίδες περίπου 2εκ. Σε απλωτή μεγάλη κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το μπέικον, 2-3 κουταλιές λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά, να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για μισό λεπτό. Προσθέτουμε τα φύλλα σπανάκι λίγα – λίγα και ανακατεύουμε να μαραθούν, προσθέτοντας κι άλλα καθώς μένει χώρος στην κατσαρόλα.
Όταν βάλουμε όλα τα χόρτα και μαραθούν, προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, το κρασί και 1/2φλ. ζωμό, χαμηλώνοντας τη φωτιά καθώς αρχίζει να βράζει. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, για να μαλακώσουν τα χόρτα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Στο τέλος, πρέπει να υπάρχει ελάχιστη σάλτσα με τα χόρτα. Αν έχει περισσότερη, ανεβάζουμε τη φωτιά, να εξατμιστεί. Βάζουμε αλάτι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, με επιπλέον πιπέρι, αν χρειάζεται. Αν θέλουμε, απλώνουμε κατίκι ή στραγγιστό γιαούρτι στο ψωμί και μοιράζουμε το μείγμα σπανάκι, πασπαλίζοντας με το κουκουνάρι. Σερβίρουμε τα σάντουιτς ζεστά. Καλή επιτυχία!

Σπανάκι με μπέικον και σκόρδο σε σάντουιτς... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *