Σπανακόπιττα !!!!…


Σπανακόπιττα !!!!
Το μεσημεριανό μας για σήμερα!!!
Τραγανό φύλλο μέχρι την τελευταία μπουκιά, με πεντανόστιμη γέμιση γεμάτη αρώματα!!!!
Μία πίτα με χειροποίητο φύλλο με γέμιση από σπανάκι,σέσκουλα 7 με 8 φύλλα, , 5-6 πράσα,2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ,δύο ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα και πολλά πολλά μυρωδικά σχοινόπρασο,άνιθο,μάραθο,μαϊντανό,δυόσμο, καυκαλήθρες,μυρώνια και ότι μυρωδικό θέλετε!!!!!
Φέτα όση θέλετε και σας αρέσει, μισό φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, δύο αυγά, πιπέρι, 4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό.
Σουσάμι για το τελευταίο φύλλο, και ασπράδι αυγού για επάλειψη του τελευταίου φύλλου.
Όλη η Ελλάδα σε μια συνταγή!
Υλικά για το φύλλο της πίττας :
Δύο φλυτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού ρακί
Το χυμό ενός λεμονιού
Ελάχιστο αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για πίττες ή για φύλλο, όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.Όλα τα υγρά μαζί και το αλάτι , σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο πάντα , ζυμώνουμε απαλά να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό!!! Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μια ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη και μία πετσέτα!!!!!Για το άνοιγμα του φύλλου χρησιμοποιώ νισεστέ!!!!Βάζω πέντε φύλλα κάτω και πέντε φύλλα από πάνω!!!!!Δεν τα βάζω τεντωμένα αλλά λίγο σουρωμένα και ανάλαφρα για να έχουν αέρα και να ψηθούν ομοιόμορφα και μέχρι μέσα!!!
Στο τελείωμα το τελευταίο φύλλο πάνω πάνω το αλοίφω με ελαιόλαδο, αφήνω 10 λεπτά και μετά την αλοίφω με ένα ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά,πασπαλίζω με σουσάμι και ραντίζω με λίγο νεράκι πριν τη βάλω στο φούρνο!!Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με αυτό το φύλλο !Προσοχή ψήνω σε αέρα στους 150 -160 βαθμούς για μια ώρα, μια ώρα και 10 λεπτά ανάλογα!!!Κάθε φύλλο που χρησιμοποιώ το αλοίφω με ελαιλάδο,όχι πολύ ελαιόλαδο ραντιστά με το πινέλο να πάει παντού !!

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ

Καθαρίζουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα , το πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά ένα σουρωτήρι !! Μέχρι να στραγγίσει το σπανάκι πλένουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά!!!
Κόβουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα σε μικρά κομματάκια , τοποθετούμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και τα σέσκουλα σε μια λεκάνη και τα αλατίζουμε,αφήνουμε στην άκρη για 20 έως 30 λεπτά!!!Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά μας!!Στραγγίζουμε το σπανάκι να φύγουν τα νερά του!!
Στη συνέχεια μέσα σε ένα άλλο με μεγάλο μπολ προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα (καλά στραγγισμένα), τα πράσα ,τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, όλα τα μυρωδικα, τη φέτα, τα αυγά χτυπημένα, το πιπέρι ,το ελαιόλαδο,το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε παντού όλα τα υλικά.!!!!
Κάθε μπουκιά και απόλαυση!!!

Σπανακόπιττα !!!!... 1
Σπανακόπιττα !!!!... 2
Σπανακόπιττα !!!!... 3
Σπανακόπιττα !!!!... 4
Σπανακόπιττα !!!!... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *