Στιφάδο ***…


Στιφάδο ***
1,5 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
3 μπριζόλες λαιμό ή μοσχαρίσιες
αλάτι
πιπέρι
1/2 κρασοπότηρο ξύδι
επιπλέον ξύδι
3 κσ πελτέ ντομάτας
1 ξυλάκι κανέλας
3 μπαχάρια
3 γαρύφαλλα
3 δάφνες
3 σκελίδες σκόρδο
λάδι
για τα κρεμμύδια:
τα καθαρίζω από το βράδυ και τα βάζω σε νερό με ξύδι.
το πρωί, τα βάζω να πάρουν βράση μαζί με ξύδι, τα στραγγίζω και ξεπλένω καλά.
επαναλαμβάνω 3 φορές σύνολο.
αφήνω να στραγγίξουν.
για το κρέας:
χρησιμοποίησα 3 μπριζόλες μοσχαρίσιες τις οποίες έβρασα πρώτα σε χύτρα για να μαλακώσει καλά το κρέας.
έπειτα σοτάρω στην κατσαρόλα με λάδι το κρέας, ρίχνω πιπέρι, πελτέ και προσθέτω ζωμό από το κρέας που έβρασα. Αφήνω να βράση.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζω με λίγο λάδι τα κρεμμύδια και τα σοτάρω κι αυτά. Ρίχνω το σκόρδο, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το μπαχάρι και την δάφνη. Σβήνω με μισό ποτήρι κρασιού ξύδι.
Προσθέτω το κρέας με τη σάλτσα, βάζω λίγο ακόμα πελτέ και ζωμό (ή νερό) και αφήνω να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Τέλος προσθέτω το αλάτι.

Οι σπιτικές γεύσεις μου

Στιφάδο ***... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *