Τέλεια πορτοκαλόπιτα, αφράτη,…


Τέλεια πορτοκαλόπιτα, αφράτη,
ζουμερή και όλο άρωμα!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
5 αυγά
200γρ. ζάχαρη
220γρ. λάδι
300γρ. γιαούρτι
2κ.γ. μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Σιρόπι
2 κούπες νερό
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
400 γρ. ζάχαρη
Φλούδες από ένα πορτοκάλι
1 στικ κανέλας

Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο και το αφήνουμε να ξεραθεί
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, να γίνουν κρέμα

Προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σταδιακά και τα φύλλα και αφήνουμε να για 5 λεπτά να απορροφήσουν το μείγμα.

Ψήνουμε στους 180 για περίπου 30- 35 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 5-6 λεπτά.
Περιχύνουμε σιγά σιγά το καυτό σιρόπι στην κρύα πορτοκαλόπιτα
και το αφήνουμε να το απορροφήσει όλο!

“Eleni Kalaitzidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Τέλεια πορτοκαλόπιτα, αφράτη,... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *