Τέλειο Μπανόφι…


Τέλειο Μπανόφι

Υλικά:
1 κουτί digestive
90γρ βούτυρο
3 μπανάνες
Καραμελωμενο ζαχαρουχο
1 Σαντιγί
Κουβερτουρα
150γρ Φιλαδέλφεια
1 κτσ άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση :

Χτυπάμε στο μουλτι τη συσκευασία με τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τριμα. Κατόπιν, λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στο μουλτι με τα μπισκότα να γίνει ανάδευση.
Χρησιμοποίησα σκεύος μιας χρήσης για την παρασκευή. Απλώνω τα μπισκότα ομοιόμορφα και τα πατάω με τη μαριζ για να στρώσουν σωστά. Βάζω το ταψί κατάψυξη. Λιώνω 140-150γρ κουβερτουρα και τη στρώνω με πολύ προσοχή πάνω από τα μπισκότα. Υπάρχει κίνδυνος στο άπλωμα της σοκολάτας να φύγει η βάση του μπισκότου οπότε δε πιέζω πολύ για το άπλωμα. Όπως κάτσει. Εκτός από γεύση, την κουβερτουρα τη βάζω για να μου κρατάει το μπισκότο σταθερο.
Ξανά κατάψυξη.
Κόβω μπανάνες (2) σε λεπτές φέτες.
Παράλληλα ζεσταίνω σε αντικολλητικό το καραμελωμενο ζαχαρουχο να γίνει ρευστό.
Παίρνω μια μια τις μπανανοφέτες και τις βουτάω στην καραμέλα και κατόπιν τα στρώνω πάνω στην παγωμένη κουβερτουρα. Αφού στρωθουν, κατάψυξη.

Προχωράω με την Παρασκευή της σαντιγης όπως αναγράφει η συσκευασία επιλογής σας. Αφού τη χτυπήσω καλά με το μίξερ βάζω 150γρ Φιλαδέλφεια και προαιρετικά κονιάκ (1κτσ) όπως και άχνη αν είναι αγλυκη η σαντιγί
Από το μίγμα μου θα κρατήσω μια ποσότητα τόση όση χωράει σε μια μαριζ.
Δηλαδή βάζω το λευκό μίγμα ΟΛΟ στο ταψί ΕΚΤΟΣ από μια “κουταλιά” παίρνοντας σα μέτρο τη μαριζ.
Σε αυτή τη κουταλιά προσθέτω την υπόλοιπη καραμέλα που θα έχει μείνει από πριν που βουταγαμε τις μπανάνες.
Ανάμεσα σε σαντιγύ και καραμέλα, ψιλοκόβω την τελευταία μου μπανάνα σε λεπτές φέτες. Τις στρώνω πάνω από τη σαντιγί προσθετω το τελευταίο μίγμα καραμελας-σαντιγης και τελειώνω με τριμμένη κουβερτουρα ή γάλακτος για τσαχπινια!

Καλή επιτυχία!

Elpida Kokkala-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Τέλειο Μπανόφι... 2
Τέλειο Μπανόφι... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *