Τι κερδίζεις και τι χάνεις μουλιάζοντας για ώρες τα φασόλια…


Τι κερδίζεις και τι χάνεις μουλιάζοντας για ώρες τα φασόλια
H πατροπαράδοτη φασολάδα και ένα θέμα που επιστρέφει διαρκώς?
Όλοι ξέρουμε πως τα φασόλια θέλουν καλό ξέπλυμα πριν το μαγείρεμα, αλλά και εξίσου καλή διαλογή για να μείνουν μόνο όσα πρέπει.

Οι περισσότεροι τα αφήνουν μάλιστα να μουλιάσουν για ώρες, κάτι που μειώνει τον χρόνο μαγειρέματός τους.

Το νερό που πετάμε περιέχει ένα σημαντικό κομμάτι της γεύσης τους. Αλλά και σημαντικές ποσότητες υδατοδιαλυτών βιταμινών και φυτικών ινών.

Τι κερδίζουμε με το μούλιασμα; «Το μούλιασμα μειώνει πράγματι την αεριώδη φύση των φασολιών, αφαιρώντας λεκτίνες και φυτικό οξύ, και ενεργοποιεί ένζυμα που μεταβολίζουν άμυλο και σάκχαρα, κάνοντας έτσι ευκολότερη τη χώνεψή τους».

Αν αναζητούμε πραγματική γεύση, μας λέει το Culinary Pro, τότε πρέπει να αποφεύγουμε το πολύωρο μούλιασμα με κρύο νερό (μέσα ή έξω από το ψυγείο). Μια διαδικασία που παίρνει ακόμα και 12 ώρες.

Προτείνει αντιθέτως το γρήγορο μούλιασμα. Αφού ξεπλύνουμε καλά τα φασόλια σε κρύο νερό και ξεδιαλύνουμε τα καλά από τα χαλασμένα, τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με προσθέτουμε 4 φορές την ποσότητά τους σε νερό.

Τα βάζουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσουν να σιγοβράζουν (χωρίς να βράσουν) και κλείνουμε κατόπιν το μάτι. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 ώρα. Τα ξεπλένουμε και ξεκινάμε το μαγείρεμα, αφού έχουν φουσκώσει σαν να τα είχαμε στο νερό όλη νύχτα…

Τι κερδίζεις και τι χάνεις μουλιάζοντας για ώρες τα φασόλια... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *